Projecte Educatiu

L’objectiu de Santa Joana de Lestonnac (1556-1640), fundadora de la Companyia de Maria (Bordeus 1607),  és educar les joves, “donar-los la mà”, i a través d’elles, incidir en les famílies i en la transformació de la societat.

La intuïció educativa de Joana de Lestonnac s’ha anat plasmant i fent realitat en la història de formes diverses.

Avui, quatre segles després, comptem amb un Projecte Educatiu que uneix tradició i novetat per a seguir “donant la mà”.

Des de la visió cristiana de la persona i de la vida, la Companyia de Maria fa una proposta educativa pròpia, que posa l’accent en uns elements que la defineixen i li donen valor:

  • Una educació humanista cristiana, que creu en la utopia d’arribar  a ser dones i homes nous per a la construcció d’un món millor, com a meta de la tasca educativa.
  • La millora, l’obertura i renovació contínua, la reflexió sobre la pràctica i la formació permanent dels educadors són garantia d’una educació de qualitat.
  • Una educació per a la solidaritat, la responsabilitat social i el desenvolupament, per a contribuir a la transformació i millora de la realitat.
  • Una educació que va més enllà de l’aula i del que està establert,cerca espais educatius que afavoreixin l’educació integral i la vivència de la interculturalitat.

Als Col·legis de la Companyia de Maria, l’educació s’ofereix com a servei a travésd’educadors i educadoresque són testimonis, amb la seva paraula i la seva vida, dels valors i principis en als quals es vol educar.

En aquests tres vídeos pots veure en essència el nostre estil educatiu.

   
Eduquem persones canviem el món   Som tu   Màxima qualitat, màxim compromís