Companyia de Maria a Espanya

 

La il·lusió de Joana de Lestonnac perquè l’educació de la joventut arribés a mes joves va ésser una crida al creixement de la Companyia de Maria que es va estendre ràpidament per tot França i més tard per Espanya.

El 1650, deu anys després de la mort de la Fundadora, les religioses de la ciutat francesa de Béziers funden a Barcelona el primer convent escola  d’Espanya. «L’ENSENYANÇA» - era el nom que els barcelonins van donar al col·legi i al carrer on estava situat–. Aquesta expressió que s’ha mantingut al llarg del temps significa una forma d’educar les joves de manera integral.

Les religioses de Barcelona realitzen la seva primera fundació a Tudela el 1687; des d’on la Companyia de Maria va créixer per la Península i per Iberoamèrica.

La missió de la Companyia de Maria a Espanya és:«evangelitzar com a educadores al servei de la fe que fructifica en obres de justícia».

Avui aquesta missió abasta altres àmbits d’educació no formal com són:

Projectes socials propis Companyia de Maria a Espanya:      


 

També, la Companyia de Maria opta per l’acompanyament de la joventut. Per a tenir cura d’aquesta etapa tan important en la formació de la persona són necessarisllocs i ambients que l’afavoreixin. Per això, considerem els Col·legis Majors i Residències Universitàries un àmbit adequat per a dur a terme el seu projecte educatiu amb la joventut universitària i una plataforma privilegiada d’evangelització.

 

Els nostres Col·legis Majors i Residències Universitàries:

Si vols saber més de nosaltres www.companiadmaria.net