La Nostra ONGD: la FISC

 

FISC és la ONGD de la Companyia de Maria que treballa per a aconseguir un món més just i solidari, amb el recolzament dels col·legis de la Companyia de Maria i el dels seus socis, donants i voluntaris.

FISC fa present el Projecte Companyia de Maria; un Projecte que es fonamenta en principis irrenunciables com: Persona, Projecció Social, Obertura, Comunitat, Integració, Sentit Crític, Identitat en Maria. Tot això desenvolupat en aquells llocs que necessiten especialment de la nostra mirada, acció i compromís. Amb aquest fi, promoure projectes per a canviar les situacions de pobresa i exclusió de les persones des dels països empobrits, en els que la Companyia de Maria hi té col·legis.

FISC promou la Identitat Cosmopolita Global en els col·legis de la Companyia de Maria, perquè el nostre alumnat prengui consciència dels problemes del món, sigui sensible a la seva percepció, capaç d’analitzar-ne les causes, de comprendre les interrelacions entre economia, política, cultura i societat i del coneixement crític, divers i ètic; tot això encaminat a formar ciutadans actius, que vulguin i puguin “actuar” sobre la realitat per a transformar-la i millorar-la.

FISC promou i ofereix la possibilitat del voluntariat actiu de l’alumnat a través de FISC-jove, col·laborant en l’educació integral i  enfortint la Pedagogia pròpia de la Companyia de Maria, que té com a objectiu “educar en la vida i per a la vida”.

Us animem a col·laborar amb la ONGD del vostre Col·legi. Podeu fer-vos socis, realitzar aportacions o col·laborar com a voluntaris/es en les seves activitats. (http://www.fisc-ongd.org/)

La vostra participació és important. Tota la Comunitat Educativa, seguint el model de Joana de Lestonnac, podem col·laborar per a fer d’aquest món un lloc millor per a totes i tots.