Xarxa Laïcal

www.redlaical.es

 

La Xarxa Laïcal de la Companyia de Maria és una proposta oberta a totes les persones, que lliurement, vulguin participar en Grups Apostòlics laïcals per a viure i compartir la seva experiència cristiana inspirats en  l’espiritualitat de Joana de Lestonnac;  persones que tracten de trobar Déu en totes les coses i  cerquen  com col·laborar en la construcció d’una societat més fraterna i justa des de les diferents dimensions de la pròpia vida.

Els Grups de la Xarxa Laïcal tenen trobades  periòdiques on  comparteixen el pas de Déu en la vida quotidiana i es deixen il·luminar per l’Evangeli, els Documents de l’Església i de la Companyia de Maria, i per la realitat cultural, social, política, econòmica… del món d’avui.

Es possibilita la participació en Jornades d’Espiritualitat i Exercicis Ignasians; la col·laboració en activitats de voluntariat en Projectes de la Companyia, FISC o altres. S’interrelacionen amb altres grups  de la Xarxa Laïcal, comunitats de religioses de la mateixa zona i resten oberts a la dimensió internacional de la Companyia de Maria.

La Xarxa Laïcal Companyia de Maria va néixer l’abril de 2003, a partir del desig  i  petició d’un grup de laics i laiques que volien viure la seva fe en un Projecte de vida cristiana laïcal, en l’Església, amb l’espiritualitat de la Companyia de Maria.

Avui podem dir que és una realitat en moltes ciutats d’Espanya i del món on la Companyia de Maria hi és present, d’una forma o altra, possibilitant a molts laics viure el seu compromís cristià.